Labas rytas

2013 metų birželio 6 dieną blogas www.kkodran.blogspot.com baigė savo karjerą.
Savo egoizmą perkeliu į www.discessio.blogspot.com .

šeštadienis, spalio 06, 2012

silpnokas "nakągi"

Taigi. Aš dar kartą žiūrėjau filmą. Push.
Sci-fi. Tiesą sakant, visada maniau, kad sci-fi yra kažkokia fantazijų krūva. Ir ne šiaip fantazijų, o visiškų nesąmonių. Kaip visada, tenka nuomonę keist. (išvis, keista kaip. jeigu susiduriu su kokiu nors dalyku, apie kurį turiu susidarius nuomonę, ją pakeičiu).
Push kažkuo primena Another Earth (AE) , kurį žiūrėjau dar vasarą. Bendra įdomi "liekana" po filmo, kai neapsisprendi, patiko jis tau ar ne. Ir dar kažkoks keistas jausmas bežiūrint - atrodo, kad esi išvis ne čia, o ten. Drive, pavyzdžiui, irgi lyg ir nukelia kažkur, bet Drive žiūrėjau kine. Būtent dėl to jis mane ir paveikė daug stipriau. Vis dėlto kine yra garsas, vaizdas ir patogios kėdės, kuriose sėdint nejauti savęs. O prie kompo, susiraičius ant svyruojančios kėdės ir žiūrint online labai pusėtinos kokybės vaizdelį, įspūdis tikrai sumenksta.
Šiaip ar taip, jausmas ypač keistas. Aš dažnai bandau kažką pajusti žiūrėdama į peizažą pro langą arba iškišus galvą per stoglangį. Kartais jaučiu keistai malonų deja vu.  Artimas tokiam jausmui yra tas, kuris apima žiūrint ir AE, ir Push. Pastarasis šiaip jau gerokai artimesnis realybei ir, mano galva, kiek lengviau suprantamo turinio. Supergalios, JAV organizacija, kruopštūs planai... o veiksmas vyksta Honkonge. Be jokių titrų žiūrint įdomu paklausyt, kaip jie ten šneka.
Manau, kad man patiko būtent tas nepažįstamas jausmas žiūrint AE ir Push (o gal ir Drive). AE iki šiol taip ir nesupratau iki galo, o Push kažkaip įdomiai nufilmuotas. Skaičukais nevertinsiu. Išvis nieko nevertinsiu. Geriau išeisiu į balkoną pažiūrėti į kaminus..

Komentarų nėra: